VIDA

Calendar

mar
24
tors
Schultz – fra trykkeri stiftet i året 1661 til topmoderne it-virksomhed anno 2022 – Fysisk medlemsmøde med tid til netværk og refleksion Schultz
mar 24 kl. 17:00 – 19:00

Historien om en dansk virksomhed, der har genopfundet sig selv adskillige gange.

Danmarks ældste virksomhed ligger i moderne bygninger i ”Spinderiet” i Valby. Schultz blev stiftet i året 1661, og var på den tid et trykkeri, der bl.a. havde Københavns Universitet som kunde. Helt tilbage i 1731 fik Schultz privilegeret på trykning af alle officielle love, og virksomheden har bl.a. stået bag Salmonsens konservationsleksion samt trykningen af Rigsdagstidende og Lovtidende. Schultz har genopfundet sig selv flere gange igennem historien. I midten af 1900-tallet var Schultz en stor forlagsvirksomhed der havde kendte internationale forfattere som Hemingway i ”stalden”. I 1988 blev Schultz omdannet til en fond, og transformationen til en digital virksomhed tog for alvor start. I 2009 blev trykkeridelen – Schultz Grafisk – frasolgt, og Schultz startede udviklingen af forretningskritiske it-systemer til kommunerne. I 2019 etablerede Schultz i samarbejde med Danske Advokater Schultz Legal Research, der tager konkurrencen op med Karnov. I 2021 etablerede Schultz Campus som et digitalt koncept for faglig kompetenceudvikling af ledere og sagsbehandlere i den offentlige sektor.

Direktør for Viden & Indhold Eskil Thygesen, vil give sit bud på, hvad der karakteriserer en virksomhed med en levetid på 360 år der gennem alle årene har ageret i et konkurrencefyldt marked.

Efter en mindre forplejning fortsætter vi med ”Speeddating – find dine nye faglige sparringspartner eller mentor”

Du deltager gratis hvis du er medlem af VIDA. Overvejer du om VIDA er et sted for dig tilbyder vi at du kan deltage for 250 kr. Er du studerende kan du deltage for 100 kr. Kan efterfølgende konverteres til et års medlemskab.

Tilmeldingsfrist: 22. marts til info@vida.dk

Støt op om VIDA – vi ses!

apr
26
tirs
Virksomhedshistorie – Fysisk medlemsmøde med tid til netværk og refleksion Huset
apr 26 kl. 17:00 – 19:30

Mød to danske globale virksomheder, der vægter virksomhedshistorien. På mødet vil Ida Heiberg Bøttiger, Heritage & Archive Manager, Georg Jensen  og Tine Froberg Mortensen, Records Manager, LEGO Group holde indlæg.

Tilmeldingsfrist: 22. april 2022 til info@vida.dk

maj
24
tirs
Medlemsmøde og generalforsamling Bådsmandsstræde 43 (på gaden)
maj 24 kl. 16:30 – 19:30

Vi skal have en introduktion til Stadens arkiv og en rundvisning til (en lille del  af) Christiania ved Stadens talsmand, Ole Lykke. Derefter går vi til Restaurant Kontiki, hvor vi afholder generalforsamling og er vært for et måltid mad.

Generalforsamling begynder 18:15.

Adresse på Restaurant Kontiki: Takkelloftvej 31 (en restaurantbåd der ligger mellem Arkitektskolen og Operaen). Webpage: Kontiki (kontikibar.dk)

Tilmeldingsfrist: 20. maj 2022 til info@vida.dk

Husk at skrive hvilken del af arrangementerne du ønsker at deltage i (rundvisning, generalforsamling og spisning – herunder om du vil have kødbræt eller vegetarbræt).

aug
30
tirs
Arrangement hos Arktisk Institut
aug 30 kl. 17:00 – 18:30

VIDA skyder efterårssæsonen ind med et spændende besøg hos Arktisk Institut

Vi har planlagt følgende:
Kl. 17.00: Introduktion til vores samlinger over en kop kaffe/the. Direktør Bent Nielsen, arkivchef Jørgen Trondhjem, fotodigitaliseringschef Stig Søndergaard og projektleder Lone Riis fortæller.

Kl. 17.30: Rundtur i arkiverne sammen med Jørgen, Stig og Lone.

Kl. 18.00: Derefter inviterer vi på minibyvandring, hvor Stig vil fortælle om området og den arktiske forbindelse.

Vi lukker og slukker senest kl.18.30.

Tid & Sted: Tirsdag den 30. august 2022 kl. 17.00 i Strandgade 102 på Christianshavn.

Tilmeldingsfrist: Senest fredag den 26. august 2022

Kort om Arktisk Institut
Instituttet indsamler, registrerer, bevarer og formidler arkivsamlinger, der vedrører arktiske forhold; i særdeleshed dansk ekspeditionshistorie i Grønland. Indholdet spænder fra dokumenter, fotografier og kort til kunst og genstande, lyd og film, og digitaliserede vidensdatabaser.

Vi glæder os til at se jer,
Bestyrelsen

nov
8
tirs
Hvordan får man brugere til at elske nye systemer og processer?? Devoteam
nov 8 kl. 16:30

Hvordan får man brugere til at elske nye systemer og processer??

En fælles drøftelse og oplæg fra Devoteam, et konsulenthus med mange års erfaring med implementering af nye systemer.

På medlemsmødet vil du få konkret tips til, hvordan du får brugerne til at bruge systemerne, hvad virker og hvad virker ikke. Vi vil trække på hinanden erfaringer og der vil være god mulighed for at netværke. Der vil blive serveret en mindre forplejning.

Dato: Tirsdag den 8. november 2022 klokken 16:30
Sted: Devoteam, Lyngbyvej 2, 2100 København Ø (Metro Vibenshus Runddel, M3 går lige til døren.)
Tilmeldingsfrist: 5. november 2022 til kontakt@vida.dk

Vi glæder os til at se jer,
Bestyrelsen

Foto: Vibenshuset – International kontorhus. Vibenshuset.dk

dec
8
tors
VIDAs julearrangement 2022 By og Havns lokaler
dec 8 kl. 16:20 – 21:00

Københavns Hjerte – Københavns Havn

Julen nærmer sig med hastige skridt og det samme gør Vidas julearrangement. I år tager vi turen rundt i den københavnske havne-historie fra havnen selv til dem der benytter den.

Først med et besøg i den nyligt åbnede By og Havn udstilling, hvor arkivet kommer til live gennem dets store samling af fotos, kort, tegninger og film. Arkivalierne, der stadig er i brug i dag som arbejdsredskaber for By og Havns anlægsafdeling, fortæller om en havn i konstant udvikling med udspring i den gamle havneopbygning. Af denne grund er udstillingen også i konstant forandring alt efter om arkivalier er i brug og da der stadig indscannes nyt materiale vil der hele tiden være nyt at se.

Efter besøget i By og Havn går turen til det hemmelige museum på Esplanaden, nemlig A. P. Møller – Mærsks museum, hvor man blandt andet kan opleve Skibsreder A.P. Møllers kontor samt få et unikt indblik i rederiets historie. Vi vil blive vist rundt af arkivets leder, Henning Morgen, der vil fortælle museets egen historie og vi vil få mulighed for at opleve verdens største containerrederi helt tæt på.

Efter museerne slutter vi, traditionen tro, arrangementet af på Cafe Sankt Petersborg, hvor der vil blive serveret en juleanretning og et glas efter behag.

Tid og sted:
Vi mødes kl 16.20 ved By og Havns lokaler på Nordre Toldbod 7.
Kl. ca 17.15 går vi til A. P. Møller – Mærsk Museet.
Kl. 18.30 sætter vi os til bords i en af Københavns ældste restauranter.

Tilmeldingsfrist: 5. december 2022 til kontakt@vida.dk

jan
17
tirs
Nytårsbobler og et kig ind i fremtiden Valby Kulturhus
jan 17 kl. 16:30

Vi starter året med et fagligt arrangement og et glas bobler for at markere et nyt VIDA-år. Du får inspiration og god tid til at netværke.

Vi tager temperaturen på fremtidens arbejdsmarked og kompetencer. ”Informationsspecialister” kan have mange forskellige uddannelser og baggrunde og arbejde med håndtering af alle typer af information og data til forskellige formål som for eksempel dokumenthåndtering, records management, ESDH, arkiv, dokumentkontrol, arkiv, data management og meget andet.

Der er lagt op til nogle timer i godt selskab der kan gøre os alle klogere på vores fremtidige kolleger. Programmet ser således ud:

 • Velkomst og godt nytår
 • Vi hilser på hinanden – bordet rundt
 • Oplæg: Fremtidens informationsspecialister ved Tove Faber Frandsen, Syddansk Universitet, Institut for Design og Kommunikation.
 • Oplæg: Hvor er informationsfaget og arbejdsmarkedet på vej hen? ved Torben Jensen, Forbundet Kultur og Information
 • Debat: Er der et gab mellem de kommende informationsspecialister og jobmuligheder?

Tilmeld dig gerne allerede nu på kontakt@vida.dk. Tilmeldingsfrist er 13. januar 2023.

 

mar
8
ons
Medlemsmøde om GDPR Østerbrohuset, Mødelokale 1
mar 8 kl. 16:30 – 18:30

Databeskyttelsesforordningen, persondataforordningen eller blot GDPR…

Kært barn har mange navne

Kom med til en spændende aften, hvor vi sammen – med hjælp fra Jørgen Aage Thomsen, mangeårig formand for Sammenslutningen af Lokalarkiver (SLA) – vil få indblik i Databeskyttelsesforordningen.

Jørgen vil fortælle om SLAs arbejde for at forbedre lokalarkivernes vilkår under de nuværende regler, om Datatilsynets nye retningslinjer for lokalarkiver, og om hvordan de retningslinjer måske/måske ikke kan påvirke virksomhedsarkivers arbejde.

Der bliver som altid sat tid af til at diskutere og netværke i mindre grupper.

Tilmelding på kontakt@vida.dk senest 1. marts.

Vi glæder os til at se jer!

maj
25
tors
VIDAs ordinære generalforsamling 2023, indledt af medlemsmøde ENIGMA - Museum for post, tele og kommunikation
maj 25 kl. 15:15

Indkaldelse til VIDAs medlemsmøde og ordinær generalforsamling 25. maj

Så er det igen tid til formandsberetning, almindelig hygge og faglige input!

OG hvis bestyrelsesarbejde er noget for dig, så er der plads i bestyrelsen!

I år indledes med en privat omvisning hos ENIGMA – Museum for post, tele og kommunikation. Derefter holdes den ordinære generalforsamling på Restaurant Halifax.

Forslag til behandling på generalforsamlingen modtages meget gerne. Forslag skal, jf. vedtægterne, være bestyrelsen i hænde senest 11. maj.

 • Mødested og -tid for medlemsmøde: ENIGMA, Øster Allé 3, 2100 Kbh. Ø. Kl. 15.15.
 • Mødested og -tid for ordinær generalforsamling: Restaurant Halifax, Trianglen 1, 2100 Kbh. Ø. Kl. 17.30.
 • Tilmeldingsfrist 11. maj til kontakt@vida.dk. Husk venligst at skrive, hvilke(t) arrangement(er), du deltager i (omvisning, generalforsamling, spisning).

Vi glæder os meget til at se jer til en hyggelig eftermiddag og aften!

Venlig hilsen VIDAs bestyrelse

sep
14
tors
Blekingegadebanden på Politimuseet – privat rundvisning Politimuseet
sep 14 kl. 15:50 – 18:00

Vi har fornøjelsen af at invitere VIDA-medlemmer til en spændende rundvisning i Politimuseets nye udstilling om Blekingegadebanden

Særudstilling på Politimuseet om BlekingegadebandenFoto fra https://politi.dk/politimuseet/det-sker/blekingegadebanden

Politimuseet skriver bl.a. om udstillingen:

“Udstillingen bygger på et stort antal aldrig tidligere viste genstande fra sagen, der hidtil har været bortgemt i kælderen under Københavns Politigård. Igennem genstande og fotografier tegner særudstillingen et billede af den såkaldte Blekingegadebande. Banden, der bestod af en gruppe yngre venstreintellektuelle, blev afsløret ved fundet af medlemmernes dæklejlighed, Blekingegade 2. 1. Th. Lejligheden var fyldt med våben, sprængstoffer, kidnapnings- og røveriplaner, falske identitetspapirer og overvågningsudstyr.”

 

 • Det er et begrænset antal billetter, så “først-til-mølle”-princippet gælder og senest 7. sept.
 • Rundvisningen begynder kl. 16.00 og tager cirka to timer
 • Tilmelding sker som altid til kontakt@vida.dk

Vi glæder os til at se jer!!