VIDA

Calendar

okt
30
tirs
Enigma – Museum for Post, Tele og Kommunikation Enigma – Museum for Post, Tele og Kommunikation
okt 30 kl. 16:00 – 18:00

Det færdige ENIGMA med udstillinger og legeland åbner først i 2019, men vi har fået udstillingschef Martin Gerster Johansen til at fortælle om ENIGMAs proces og vision. Desuden giver Ph.d Sanne Aagaard Jensen et oplæg om kommunikation under den kolde krig. Endelig får vi et smugkig på museet og en let forplejning.

Arrangementet er for alle – medlemmer har dog fortrinsret.

Tilmelding via info@vida.dk senest d. 26. Oktober.

nov
15
tors
ESDH – Hvad kan man forvente af et ESDH system? Valby Kulturhus (lokale 1, 5. sal)
nov 15 kl. 15:00 – 18:00

Vi kender nok alle et ESDH system, men hvad skal man være opmærksom på som kunde?

Bjerne Hansen fra ESDH-specialisten giver en introduktion til ESDH-universet, hvorefter tre væsentlige aktører kommer på banen – Leif Henriksen fra FormPipe med Acadre, Uri Pais med WorkZone samt Christian Kirkedal med Lector.

Du vil både få en demonstration af systemerne og mulighed for at stille alle de gode spørgsmål til leverandørerne.

Arrangementet er for alle – medlemmer har og fortrinsret.

Tilmelding via info@vida.dk senest d. 12. november.

dec
6
tors
Nationalmuseet og julefrokost Nationalmuseet
dec 6 kl. 17:00 – 20:30

Til årets sidste medlemsarrangement finder besøger vi Ranes museum og går bag om udstillingerne. Efterfølgende afholdes VIDAs  julefrokost, som i år bliver traditionel, idet vi i år har reserveret bord i Tivolihallen, Vester Voldgade 91, 1552 København V.

Arrangementet er kun for medlemmer

Tilmelding via info@vida.dk senest d. 30. november.

jan
17
tors
Mosede Fort – ‘Strengt Fortroligt’; de hemmelige tjenesters arkiver, kassation og historie Mosede Fort
jan 17 kl. 16:30 – 18:00

Opførelsen af Mosede Fort startede i 1913 og blev afsluttet i 1916. I 2014 blev fortet indviet som museum om Danmark under 1. verdenskrig. I anledning af 100-året for krigens afslutning har vi arrangeret en tur til museet med rundvisning i udstillingen ‘På kanten af krig’, om hvordan Danmark klarede sig igennem 1. verdenskrig. Efterfølgende vil museumsinspektør Kristian Bruhn med udgangspunkt i sin ph.d.-afhandling og sin fortid som arkivar i Rigsarkivet holde et foredrag om efterretningstjenesternes arkiver, kassation og muligheder for forskning.

Arrangementet er for alle – medlemmer har dog fortrinsret.

Tilmelding via info@vida.dk senest d. 14. januar.

 

mar
7
tors
Ny teknologi til hjælp for arkivering og dokumenthåndtering Valby Kulturhus
mar 7 kl. 16:30 – 18:00

Alle taler om fx cloud og kunstig intelligens – men hvad er det, hvordan kan det hjælpe informationsspecialister og hvad er begrænsningerne? Vibeke Bugge fra Strator vil give et indblik i den teknologiske udvikling på vores felt, og hvad det giver af nye muligheder og udfordringer.

Tilmelding via info@vida.dk senest d. 4. marts.

Arrangementet er for alle – medlemmer har dog fortrinsret.

 

maj
23
tors
Generalforsamling 2019 BLOX
maj 23 kl. 16:30 – 20:00

Vi starter kl. 16:30 med en rundvisning i BLOX, der er hele Danmarks center for arkitektur, design og nye ideer. BLOX er meget mere end en bygning. Det er nærmest et helt nyt kvarter, der er sat i verden for at skabe liv på havnen, styrke forbindelsen mellem byen og vandet og for at fremme bæredygtig byudvikling i bred forstand. Efter rundvisningen ca. kl. 18:00 afholdelse selve generalforsamlingen i ‘Byrummet’, hvor der serveres smørrebrød fra BLOX Eats efterfulgt af kaffe/te.

Tilmelding via info@vida.dk senest d. 17. maj 2019.  

 

 

 

 

jun
13
tors
AFLYST – Besøg på Dansk Jødisk Museum – AFLYST!
jun 13 kl. 17:00 – 18:00

ARRANGEMENTET ER DESVÆRRE AFLYST!

Museet er hovedmuseum for dansk jødisk kulturhistorie. Museets udstilling er en bred fortælling om jødisk liv i Danmark igennem 400 år, og viser en samling af dansk jødisk kultur, kunst og historie.

Museet er tegnet af den verdensberømte arkitekt Daniel Libeskind, som har taget udgangspunkt i et enestående træk ved dansk jødisk historie: at flertallet af danske jøder blev reddet fra nazismens forfølgelse af deres danske medborgere under 2. verdenskrig. Det er dette menneskelige engagement, som symboliseres i museets form, struktur og lys.

Museet er bygget ind i et eksisterende historisk rum ”Galejhuset”, som blev opført i begyndelsen af det 17. århundrede af Christian IV og ligger i den smukke bibliotekshave mellem Den Sorte Diamant og Christiansborg Slot – centralt placeret på Slotsholmen.

Tilmelding via info@vida.dk senest 11. juni.

 

sep
10
tirs
Medicinsk Museion: Medicinens historie, i går, i dag, i morgen Medicinsk Museion
sep 10 kl. 17:30 – 18:45

Medicinsk Museion blev grundlagt af en gruppe københavnske læger i 1906. Medicinsk Museion indsamler og bevarer den danske medicinske kulturarv i bredeste forstand. Samlingen er relateret til hospitalsvæsenet, den primære sundhedssektor, sygepleje, forebyggelsesområdet, tandlægevæsenet, sundhedsforskning, medicinalindustrien, sundhedsuddannelserne, sær- og handicapforsorgen og sundhedsadministrationen.
Til vores besøg har vi bestilt en guidet tur til samlingen, hvor vi blandt andet skal se udstillingen ’Det indsamlede menneske’ der indeholder et større udvalg af Medicinsk Museions historiske samlinger af den menneskelige krop, indsamlet fra slutningen af 1700-tallet og frem til i dag. De ældste præparater stammer fra studiesamlinger af fostre, skeletter, knogler, organer og vævssnit.

Tilmelding via info@vida.dk senest d. 9. september 2019.

dec
5
tors
Medlemsmøde på Dansk-Jødisk Museum og juleafslutning Dansk Jødisk Museum
dec 5 kl. 16:30 – 21:00

Museet er hovedmuseum for dansk jødisk kulturhistorie. Museets udstilling er en bred fortælling om jødisk liv i Danmark igennem 400 år, og viser en samling af dansk jødisk kultur, kunst og historie.
Museet er tegnet af den verdensberømte arkitekt Daniel Libeskind, som har taget udgangspunkt i et enestående træk ved dansk jødisk historie: at flertallet af danske jøder blev reddet fra nazismens forfølgelse af deres danske medborgere under 2. verdenskrig. Det er dette menneskelige engagement, som symboliseres i museets form, struktur og lys.
Efter vores besøg på museet vil der være julefrokost på et spisested i nærheden.

Tilmelding via info@vida.dk senest d. 30. november 2019.

feb
6
tors
AFLYST – Få styr på dine dokumenter Kulturstationen Vanløse
feb 6 kl. 17:00 – 18:30

*AFLYST*

I dag skal man både kunne finde sine dokumenter, vide hvad de indeholder i forhold til GDPR, håndtere adgang til dokumenterne og gøre dem klar til at blive behandlet af robotter.
Lige fra modtagelse af en henvendelse, over sagsbehandling og endelig til arkivering eller kassation skal der hele vejen være styr på hvor dokumenterne er, hvem der har adgang til dem og hvad der er blevet gjort med dem.
Alt det kræver struktur – og den bedste måde at få struktur er at opmærke dokumenterne med kontrollerede og kvalitative metadata, men meget opmærkning er i dag manuel som er både tidskrævende og kræver et stort overblik.
På medlemsmødet giver Brian Jacobsen fra Taxon nogle bud på en automatiseret opmærkning der blandt andet kan anvendes i forhold til GDPR, sagsnumre, CPR/CVR. Der vil selvfølgelig også være live demo på forskellige systemer. Læs mere om Taxon på www.taxon.dk

Tilmelding via info@vida.dk senest d. 4. Februar 2020.

*AFLYST*