VIDA

Calendar

feb
24
ons
Digitalt møde – Brug arkivet – Find dine gamle oplysninger på Rigsarkivet Digitalt møde
feb 24 kl. 17:00 – 18:00

Førhen var det ikke altid ligetil at søge om egne arkiverede oplysninger hos Rigsarkivet. Det krævede som regel, at man søgte særlig tilladelse og derefter enten selv gennemgik papirerne på læsesalen eller betalte for at få dem undersøgt.
Med den nye ændring af arkivloven er det nu både nemmere og gratis for den enkelte at få udleveret oplysninger som fødselstidspunkt, gamle eksamensbeviser og lægejournaler. Og det har givet markant mere travlhed på Rigsarkivet.

Vi har inviteret Enhedschef Allan Vestergaard til at fortælle om baggrunden for Rigsarkivets nye tiltag. I indlægget kommer vi bagom processen og får indsigt i, hvordan borgerne bliver serviceret og de hyppigste spørgsmål.

Dette møde afvikles via Teams og du får et link tilsendt når tilmeldingsfristen er udløbet.

Tilmeldingsfrist: 22. februar 2021 på info@vida.dk.

mar
17
ons
Digitalt møde – RPA- Automatisering af arbejdsgange – robotautomatisering Digitalt møde
mar 17 kl. 17:00 – 18:00

Kan robotter erstatte mennesket?
Med Robotic Process Automation (RPA) er svaret “Måske”.
RPA er en softwareløsning, der imiterer almindelig medarbejder-adfærd i virksomhedens IT-systemer gennem softwarerobotter eller Virtual assistance. Disse kan logge ind, indtaste, indsamle information, strukturere data og meget mere, gennem samme interface, som medarbejderne bruger.
Forskellen er dog, at de gør det 10 gange hurtigere end deres menneskelige kolleger og arbejder 24/7 uden at gå på kompromis med kvaliteten. RPA har været undervejs længe, men først indenfor de seneste år er teknologien blevet tilgængelig og gennemarbejdet nok til at indfri det store forbedringsarbejde, der ligger i at automatisere rutineprægede, gentagne og manuelle opgaver.
Ved at bruge RPA frigøres ressourcer i organisationen til mere værdiskabende opgaver, mens de nyeste undersøgelser peger på, at virksomheder der helt melder sig ud af denne teknologiske transformation risikerer at blive udkonkurreret i markedet.
Vi har inviteret Michael Fray, der har arbejdet med automatisering af arbejdsgange i mange år – de seneste år ved brug af RPA, til en snak om RPA, hvordan en robot virker.

Tilmeldingsfrist: 15. marts 2021

Mødet afholdes via Teams og du får et link tilsendt, når tilmeldingsfristen er udløbet.
Link til tilmelding: info@vida.dk

apr
8
tors
Digitalt møde – Records management i en krisetid Digitalt møde
apr 8 kl. 17:00 – 18:00

Det er nok ikke gået nogens næse forbi at COVID-19 pandemien har sat sit præg på vores arbejdsgange på den ene eller den anden måde. Hvad end det er kampen med at få systemerne til at fungere med internettet på hjemmearbejdspladsen eller forhøjet risiko ved at behandle data på private bredbånd og bliver vores data digitaliseret, arkiveret og sikkerhedskopiet godt nok når vi sidder derhjemme? Hvilke konsekvenser har pandemien haft på den måde vi arbejder med Record management. Hvilke kriser er opstået og hvordan har forskellige virksomheder håndteret den igangværende pandemi?

VIDA har inviteret to specialestuderende, Mille Blak og Line Bertelsen fra SDU i Kolding, til fortælle os lidt om de erfaringer de har gjort sig om emnet, da deres speciale netop omhandler Records Management i lyset af coronapandemien.

Tilmeldingsfrist: 6. april 2021

Mødet afholdes via Teams og du får et link tilsendt, når tilmeldingsfristen er udløbet.
Link til tilmelding: info@vida.dk